Produkt

Integrationer med ditt CRM-, kassa- och personalsystem: Allt detta kan du åstadkomma med Goalplan!

Feb 6, 2024

Integrationer med ditt CRM-, kassa- och personalsystem: Allt detta kan du åstadkomma med Goalplan!

I takt med den digitala transformationen står detaljhandeln inför en växande utmaning och möjlighet: att integrera olika system och teknologier för att skapa en sömlös och effektiv arbetsmiljö.

Det är ju lätt att drunkna i system. Ett för kassan, ett för kunderna, ett för enkäterna, ett för personalhanteringen och säkert några till… Tänk om allt kunde samleva i en enda vy, där rätt medarbetare får rätt information - oavsett om det gäller säljsiffror och konvertering, måluppfyllnad, utbildningar, rutiner eller kommunikation.

Eftersom vi vet att dina medarbetare ska vara ute och tala med kunder och inte drunkna i en uppsjö av system har vi byggt en plattform som inte bara förenklar insamlingen och analysen av data utan också integrerar smidigt med en rad andra system som är kritiska för din framgång. I denna artikel utforskar vi hur Goalplan integreras med system som Quinyx och Sitoo - kombinationer som underlättar för butiker att överse prestationer, optimera arbetsflöden och förbättra kundupplevelsen.

Integration med Quinyx och Planday

Goalplan har utvecklat en djup integration med Quinyx, ett ledande schemaläggningssystem, vilket möjliggör en automatisk synkronisering av medarbetarinformation och arbetsplanering. Denna integration säkerställer att personaldata alltid är uppdaterad och att mål kan sättas och anpassas automatiskt baserat på medarbetarnas schemalagda arbetsdagar. När en anställd flyttas till en annan butik i Quinyx planeringssystem, uppdateras denna information automatiskt i Goalplan, vilket säkerställer att alla har rätt mål och att organisationsstrukturen är konsekvent. Denna sömlösa integration reducerar administrativa bördor och gör det möjligt för chefer att fokusera mer på coaching och utveckling av sina team.

Integration med Sitoo

Sitoo är ett mobilt kassasystem som stöttar detaljhandeln med flexibla och kraftfulla lösningar för försäljning i butik och online. Goalplans integration med Sitoo gör det enkelt för butiker att genomföra säljtävlingar, coacha personalen och tillgå viktig försäljningsinformation. Processen för att integrera Sitoo med Goalplan är dessutom friktionsfri och enkel. Detta möjliggör en smidig övergång och omedelbar tillgång till värdefulla insikter som kan användas för att driva försäljning och förbättra kundservicen.

Följ försäljningen hela vägen med Goalplan och Sitoo

Här följer några exempel på hur långt integrationerna kan ta dig:

  1. Visualisera målprestationer: Se vem som har uppnått eller överträffat sina försäljningsmål. Denna översikt uppdateras i realtid.
  2. Se konvertering per säljare, butik och region med detaljerad kvittodata: Sitoo tillhandahåller detaljerad kvittodata direkt till Goalplan, inklusive vilka artiklar som sålts, marginaler och antal produkter per kvitto. Denna data låter företag inte bara spåra specifika försäljningsartiklar utan också analysera lönsamheten och populariteten hos olika produkter
  3. Skapa actions baserat på snittkvitton: Snittkvittot ger Goalplan värdefulla insikter i medarbetares och butikers prestation. Denna analys hjälper till att identifiera trender, såsom ökningar i genomsnittliga köpbelopp för exempelvis specifika medarbetare eller för specifika kampanjer eller säsonger, vilket ger ledare informationen de behöver för att sätta in insatser som coaching, utbildning eller tävlingar. Eller varför inte ett ordentligt firande.

Andra noterbara integrationer

Förutom Quinyx, Planday och Sitoo integrerar Goalplan med en mängd andra system som:

Dessa integrationer erbjuder fördelar som effektiv datainsamling från CRM-system för att mäta kundinteraktioner, samtal, bokningar och genomförda affärer. Med hjälp av dessa data kan Goalplan skapa riktade åtgärder, utbildningar och tävlingar för att ytterligare engagera och motivera personalen. Integrationen med projektledningsverktyg som Asana ger också insikter om projektstatus och främjar en kultur av ansvar och transparens inom organisationen.

Dessa systemtyper kan du koppla med Goalplan

Goaplan integrerar med de flesta system. De nedanstående kombinationerna kompletterar varandra extra bra.

Personalsystem

Personalplaneringssystem, schemaläggningssystem, HR-system - kärt barn har många namn. Integrationen med Goalplan automatiserar uppdatering av personalinformation och arbetsplaner. Detta säkerställer att målen automatiskt justeras efter medarbetarnas arbetspass. Ändringar i personalens scheman och arbetsplats synkas direkt till Goalplan, vilket underhåller en enhetlig organisationsstruktur. Denna effektivisering minskar administrativa uppgifter och låter ledare fokusera mer på att utveckla sina team.

Kassasystem

Se medarbetares, butikers och regioners försäljning i realtid och identifiera automatiskt vem som slagit sina mål eller leder en säljtävling. Bryt automatiskt ut produkter ni har i rampljuset för att se vem som säljer mest, se vilken säljare som säljer produkter med bäst marginal eller vem som lyckas lägga till flest merköpsprodukter. Insikter från enskilda kvitton eller automatiskt ihopräknade snittkvitton kan du som försäljningschef se precis hur dina medarbetare och butiker ligger till, utan någon administration. Mät i stort sätt vilken KPI som helst, varje dag, hela veckan!

Besöksräknarsystem

Om du idag mäter hur många som kommer in i butiken och hur länge de stannar kan Goalplan visualisera konvertering för butiker, regioner och bolaget som helhet. Integrerar du dessutom Goalplan med ditt personalsystem kan vi härleda vem som jobbar vilka pass och visualisera hur respektive medarbetares prestation ser ut idag och över tid.

Kundenkäter - NPS

Koppla enkätsvar på kundnöjdhetsenkäter till specifika butiker och tidsenheter. Vem vinner nästa månads kundöjdhetstävling?

Retail-CRM

Med system som Voyado hanterar du klubbmedlemskap och värvningar. Men vilken säljare har värvat flest kundklubbsmedlemmar denna månad? Och hur sätter vi in en medlemsklubbsutbildning och ser vilka som gjort den bland medarbetare som värvar färre? Med Goalplan.

Goalplan vs. CRM

Lite förenklat kan du tänka dig så här. Ditt CRM blickar utåt mot dina kunder. Goalplan blickar inåt mot dina medarbetare. Genom att integrera ditt CRM med Goalplan tar du insikter från varje medarbetares kundinteraktion och kan med Goalplan omvandla det till målsättningar, actions och kommunikation. Ingen dålig kombo va?  

Fördelar med Goalplans integrationer

Goalplans förmåga att integrera med dessa system erbjuder detaljhandeln flera fördelar:

Automatisering av datainsamling

Minskar manuell inmatning och möjliggör realtidsanalys av försäljningsdata, kundflöden och personalprestation.

Anpassade mål

Automatisk justering av mål baserat på arbetsplanering och personalens tillgänglighet.

Ökad effektivitet

Frigör tid för chefer att fokusera på strategiska initiativ istället för administrativa uppgifter.

Förbättrad insikt och beslutsfattande

Tillgång till konsoliderad data från olika källor ger en helhetsbild som underlättar informerat beslutsfattande.

Engagemang och motivation

Skräddarsydda tävlingar och utbildningar baserade på insamlad data ökar medarbetarengagemang och prestation.

Genom att integrera med nyckelsystem som Quinyx, Planday och Sitoo, blir Goalplan en ovärderlig resurs för detaljhandeln, vilket möjliggör en mer ansluten, insiktsfull och effektiv affär. Med Goalplan kan detaljhandelskedjor inte bara optimera sina interna processer utan också skapa en mer engagerande och personlig shoppingupplevelse för sina kunder.

Vill du förstå hur Goalplan kan skapa synergier med just dina system? Boka en demo med oss idag!

Henrik Otterborn Troselius

Henrik Otterborn Troselius, Founder

Reach out
Boka demo
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.