Gårdagens resultat & månadens målsättningar – varje morgon

"Det är Goalplans förtjänst att vår personal, butikschefer och avdelningar lätt kan komma åt sina mål och även följa upp hur de ligger till varje dag, vecka och månad. Det har hjälpt oss öka vår försäljning."

Alen Ljutic, Retail Manager

Gårdagens resultat & månadens målsättningar – varje morgon

Utmaning

Scandinavian Photo är stolta över sin säljstyrka. Med all rätt! När du kliver in i en butik kan du vara säker på att du möts av en engagerad produktexpert. Bolaget är måna om att behålla sin omfattande säljstyrka och upprätthålla fysiska butiker för att bygga community och kundvärden. Samtidigt brottas man med en hårt konkurrensutsatt e-handelsindustri. Det har inte funnits något bra sätt för retailchefen att se helheten. Bråkiga och tidskärvande verktyg har hindrat produktiviteten snarare än att ha främjat den.

Lösning

Säljdata på butiks- och säljarnivå importeras automatiskt i realtid. Mål och resultat visas upp i medarbetarnas personliga vyer. Cheferna ser hur respektive säljare ligger till mot sina mål, och kan se hur den egna butiken taktar mot mål och står sig mot kedjans andra enheter.

Resultat

Ökad hastighet för åtkomst till data och insikter. Kraftigt minskad administration. Chefer och teamledare ägnar mer tid åt coaching. Personalen får ökad autonomi och ansvar för sina egna KPI:er, siffror och framsteg.

Symbol

+$!

Ökade försäljningen när marknaden backade tack vare Goalplan

Symbol

Medarbetarna berättar

Anna Hellman, Store Manager
Anna Hellman, Store Manager
“Som ansvarig använder jag Goalplan för att hålla koll på allt från dagliga siffror till individuella mål för våra säljare. Varje morgon börjar jag med att snabbt få en överblick av gårdagens resultat och månadens målsättningar. Det är väsentligt att kunna följa våra säljares framsteg live, och med Goalplans KPI-översikt blir det enkelt att anpassa och följa upp mål specifikt för varje individ. Vårt team är ständigt engagerade, särskilt när vi använder Goalplans broadcast-funktion för att kommunicera interna tävlingar och uppdateringar. Den kontinuerliga uppdateringen av försäljningsstatistik var 10:e minut ger oss alla en extra sporre att nå våra mål. Goalplan är ett ovärderligt verktyg i vår dagliga verksamhet och används både på datorn och mobilen för att skapa en dynamisk och målinriktad arbetsmiljö.”
Emanuel Dahlberg, Butikssäljare
Emanuel Dahlberg, Butikssäljare
“Goalplan är fantastiskt. Jag använder Goalplan mycket som en morot. Med hjälp av appen blir jag motiverad och får bekräftelse på att jag gör ett bra jobb. Det är roligt att se sina egna prestationer när man kollar på säljsiffrorna. Appen håller oss motiverade, om jag ser kollegorna springa förbi i statistiken vill jag komma ikapp. Det hjälper oss kollegor att tävla mot varandra på ett bra vis.”
Johan Sundström, Vice Store Manager
Johan Sundström, Vice Store Manager
"Inom vårt team på Scandinavian Photo är tävlingsandan hög, och Goalplan är vår go-to plattform för att nära denna anda genom engagerande tävlingar. Jag, personligen, håller ett öga på vår conversion rate, något jag anser vara kritiskt för vårt teams framgång. Min förmåga att snabbt avsluta försäljningar och engagera våra inkommande kunder har verkligen blivit förbättrad tack vare insikterna från Goalplan. Det är oerhört spännande att se vår utveckling och framsteg genom plattformen. Jag ser verkligen fram emot att utöka användningen av Goalplan genom att integrera fler utbildningskurser i appen. Det fantastiska med Goalplan är dess mångsidighet; att ha en enda plattform som sammanför så många funktioner är otroligt värdefullt för oss. Från att följa conversion rates till att sätta och uppnå dagliga mål, jag använder appen intensivt för att driva både mina och teamets prestationer."

Scandinavian Photos samarbete med Goalplan började när den tidigare retailchefen Isabella Farokhmanesh kom in i bolaget. Inspirerad av framgångarna som hennes tidigare företag Macforum upplevde efter att ha digitaliserat sin verksamhet med hjälp av Goalplan, märkte Isabella ett tydligt behov av att ta Scandinavian Photo till nästa nivå på samma sätt. Passionerad över att coacha och uppmuntra personalen att utvecklas och blomstra, såg Isabella en möjlighet att skapa flexibilitet, skydda personalens välbefinnande och öka företagets effektivitet. Så vad var detta hemliga vapen? Enligt Isabella var det Goalplan-appen: "Det är det bästa verktyget på marknaden. Goalplan ersätter det dagliga informationskaoset  med något enklare, mer effektivt och användarvänligt. Det ger oss hela bilden – plötsligt är inte siffror bara siffror."

No items found.

Bläddra vidare

Sveriges största kundservice coachad i samma app
Sveriges största kundservice coachad i samma app
Det är ingen lätt uppgift att hålla medarbetare informerade och motiverade när man är Sveriges största teleoperatör och dessutom har landets största kundservice-avdelning uppdelad på tre underavdelningar. Det krävdes en förenad metod för att coacha, informera och motivera. Så här använder Telia Goalplan för kundservice
Läs mer
Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Utmaningarna inkluderade en mycket stor och utspridd säljstyrka, och väldigt manuella och Excel-drivna processer. Bekvämligheten som Goalplan-appen förde till bordet var banbrytande för verksamheten, vilket hjälpte säljstyrkan att bli mer smidiga och spara enorma mängder värdefull tid och ansträngning.
Läs mer
Reach out
Boka demo
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.