Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda

"Goalplan är helt flexibelt och anpassar moduler för att möta våra behov. Jag har kontroll dygnet runt, bättre resultat och en engagerad arbetsstyrka."

Johan Rehn, Regional Verksamhetschef Macforum

Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda

Utmaning

För ett antal år sedan uttryckte Macforums chefer oro över effektiviteten i deras befintliga mjukvara. De visste att de behövde göra mer för att öka engagemanget hos medarbetarna för att fortsätta ligga före konkurrenterna. Deras Apple-partner rekommenderade till och med några jämförbara produkter för prestionshantering, men de blev inte imponerade efter att ha provat några av förslagen. Det tog alltför lång tid att få fram siffror då data spreds över flera system och uppemot 10 separata äldre verktyg. Kaos!

Lösning

Med Goalplan visualiserar Macforum global prestation på flera olika nivåer. De får enkel åtkomst till data på både desktop, mobil och surfplatta. Genom att dagligen visualisera data, skapa analyser och insikter blir de direkt tillgängliga för berörd personal. Det skapar transparens och engagemang i alla led.

Resultat

Resultatet blev enastående. Goalplan ledde å ena sidan till en oöverträffad mängd sparad tid och å andra sidan till avsevärt ökade försälningsresultat. Chefer kan nu se allt i realtid och bolaget har äntligen ett samlat verktyg för KPI:er, topplistor, tävlingar och budgetmoduler. Det har gett både ökat engagemang och en konkurrensfördel.

Symbol

Går plus

När marknaden backar

Symbol

Minskad

Administration i alla led

Medarbetarna berättar

No items found.

Johan Rehn fortsätter:

"Det var verkligen perfekt timing! Jag behövde se hur vi presterade i alla led. Goalplan erbjöd exakt vad vi letade efter och mer! Allt var snabbt, stabilt och högst personligt. Ta analysverktyget till exempel... Jag insåg inte hur mycket värde det skulle tillföra. Det var verkligen värt att införliva - det visar sanningen."

Johan har sagt adjö till register och manuella pivottabeller. Med Goalplan kan han enkelt se hur säljaren i Karlstad taktar mot sina mål och gratulera denne. Att visualisera och coacha kring KPIer i realtid hade inte gått utan Goalplan. I denna videointervju pratar han om storheten i att hela organisationen vet hur regioner, butiker och enskilda säljare ligger till. Det fostrar engagemang, transparens och tillhörighet.

Johan coachar och mäter insatser med Goalplan. Han använder dock främst realtidsvisualiseringen av sälj- och prestationsdata. Var du än är i organisationen är du ett finger ifrån att veta hur du och andra ligger till. Efter en tio minuters genomgång förstår alla – från ekonomi till inköp – hur Goalplan fungerar och kan ta fram datan de vill ha.

Goalplan är redan Johans organisations huvudverktyg. Ändå ser han enorm utvecklingspotential i butikskedjans användning av Goalplan. Att skapa smarta listor och rutiner direkt i appen istället för att sätta dem på lagerdörrar är en av dem...

I de sista delarna av intervjun sätter Johan fingret på hur Macforum lyckas skapa en premiumupplevelse och driver framgång även när branschen upplever tuffare tider. Slutligen ger han konkreta tips på hur du som retailchef peppar dina butiksmedarbetare att nå sina mål. Tack för ditt brinnande engagemang Johan! 

Goalplan erbjuder en teknisk plattform som möjliggör för försäljningsorganisationer över hela världen att förbättra försäljnings-KPI:er, öka engagemanget hos försäljningspersonalen och minska operativa kostnader. Goalplans app, tillgänglig på alla enheter, ger både ledning och personal omedelbar och enkel tillgång till mål och prestanda, kommunikationsfunktioner, information och e-lärande. Genom att automatisera och digitalisera data- och informationsinsamling effektiviserar Goalplan prestandahanteringen. Just wow!

No items found.

Bläddra vidare

Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Utmaningarna inkluderade en mycket stor och utspridd säljstyrka, och väldigt manuella och Excel-drivna processer. Bekvämligheten som Goalplan-appen förde till bordet var banbrytande för verksamheten, vilket hjälpte säljstyrkan att bli mer smidiga och spara enorma mängder värdefull tid och ansträngning.
Läs mer
Så samlade Telia personalens mål & kommunkation på samma ställe
Så samlade Telia personalens mål & kommunkation på samma ställe
Det är ingen lätt uppgift att hålla medarbetare informerade och motiverade om man är Svergies största teleoperatör. Alla KPI:er och försäljningsresultat är automatiserade och tillgängliga för alla anställda och chefer över detaljhandeln och kundservicekanalerna. Sedan dess har utvalda KPIer ökat med hela 35%.
Läs mer
Reach out
Boka demo
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.