Så samlade Telia personalens mål & kommunkation på samma ställe

"Vi behövde ändra vårt sätt att se på prestanda-KPI:er och hur vi hanterade information och kommunikation i hela försäljningsorganisationen, inklusive både butiker och kundservice."

Fredrik Peterson Herfindal, Global Head of Learning & Development

Så samlade Telia personalens mål & kommunkation på samma ställe

Utmaning

Det är ingen lätt uppgift att hålla medarbetare informerade och motiverade om man är Svergies största teleoperatör. Med en stor och utspridd säljstyrka, data i flera gamla system, och ett antal olika försäljningskanaler krävdes en förenad metod för att hantera medarbetarnas prestationer. Annars riskerade Telia både avstånd mellan säljstyrkan och ledningen, och lågt engagemang och förståelse för KPI:er och mål.

Lösning

Onboardingprocessen började med att både säljpersonal och chefer tillhandahölls samma applikation. Kundservicekanalerna och alla butiker migrerades till en lösning. Automatisering av data möjliggjorde export från flera stödsystem och datakällor till en plattform. Lösningen används nu för att skapa säljtävlingar och visualisera mål, men även för att säkerställa att kampanjmaterial sätts upp korrekt i utvalda butiker.

Resultat

Alla KPI:er och försäljningsresultat är automatiserade och tillgängliga för alla anställda och chefer över detaljhandeln och kundservicekanalerna. Sedan dess har utvalda KPIer ökat med hela 35% samtidigt som administrationen har minskats med 62%. Detta har lett till ett ökat engagemang från kundmötande personal och deras chefer samt förenklad information och kommunikation i hela organisationen. När sådana här förändringar appliceras ut på en organisation av Telias storlek blir effekterna enorma. Med en streamlinead och engagerad sälj- och kundservicestyrka kommer Telia fortsätta skapa exceptionella kundbemötanden och starka försäljningsmarginaler!

Symbol

35%

Förbättrade nyckel-KPIer

Symbol

62%

Minskad admin

Medarbetarna berättar

Ludvig Johansson, Store Leader
Ludvig Johansson, Store Leader
"Som Store Leader vill man ha koll stenkoll på hur det går för sin butik och sina medarbetare. Jag använder Goalplan i princip hela tiden under min arbetsdag. Jag tittar på resultat från gårdagen varje morgon och följer våra försäljningssiffror live. Jag har satt upp egna rapporter i appen och följer de resultat som jag vill. Våra säljare använder hela tiden Goalplan och har det både på datorn och i mobilen. Säljarna vill ha koll och älskar att tävla mot varandra och se hur de ligger till i leaderboard. Vi använder Goalplan när vi har GOAT-tävlingar inom Telia för att skapa engagemang."
Nils Storsveen, Vice Store Leader
Nils Storsveen, Vice Store Leader
"Goalplan-appen används dagligen för att hålla koll på både mina egna försäljningssiffror och butikens. Det jag gillar med Goalplan är att jag direkt kan se hur det går för mig och vår butik. Alla butiker inom Telia, oavsett storlek, kan använda appen. Goalplan används flitigt för att boosta engagemang via tävlingar. Med Goalplan slipper man hela tiden fråga chefen hur det går, istället kan man ha siffrorna lättillgängliga i mobilen hela tiden. Detta gör det lättare att ta ansvar för sin egen försäljning i och med att man hela tiden kan följa resultatet och inte behöver vänta till exempelvis morgonsamlingen dagen efter för att veta hur det går."
Amanda Duong, Butikssäljare
Amanda Duong, Butikssäljare
"Goalplan hjälper mig som butikssäljare att hålla koll på försäljningen. Jag gillar att målen sätts automatiskt i appen, det underlättar och jag kan fokusera på att jobba mot att nå de mål som satts upp för mig. Det är enkelt att se när man tar sig närmare mot målen. Jag kollar på Goalplan väldigt ofta under dagen för att se hur jag ligger till. Jag gillar att appen är väldigt enkelt att använda. Jag kan enkelt få en bild av min egen prestation, men också mina kollegors och andra butikers resultat."

Fredrik Peterson Herfindal, Global Head of Learning & Development på Telia fortsätter:

"Cheferna spenderade 15 timmar per dag med att sammanställa kalkylark och göra PowerPoints. Vi hade ingenting, bara tråkiga kalkylark som alltid kom en dag för sent. Goalplan var en riktig gamechanger. Nu har vi allt på en enhet från en plattform."

Goalplan erbjuder en SaaS-plattform som möjliggör för försäljningsorganisationer över hela världen att förbättra försäljnings-KPI:er, öka engagemanget hos försäljningspersonalen och minska operativa kostnader. Goalplans native-app, tillgänglig på alla enheter, ger både ledning och personal omedelbar och enkel tillgång till mål och prestationer, kommunikationsfunktioner, information och e-lärande. Genom att automatisera och digitalisera data- och informationsinsamling effektiviserar Goalplan säljorganisationers arbete radikalt.

No items found.

Bläddra vidare

Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Utmaningarna inkluderade en mycket stor och utspridd säljstyrka, och väldigt manuella och Excel-drivna processer. Bekvämligheten som Goalplan-appen förde till bordet var banbrytande för verksamheten, vilket hjälpte säljstyrkan att bli mer smidiga och spara enorma mängder värdefull tid och ansträngning.
Läs mer
Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda
Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda
Macforum visste att de behövde göra mer för att öka engagemanget hos medarbetarna för att fortsätta ligga före konkurrenterna Med Goalplan visualiserar Macforum global prestion på flera olika nivåer. De får enkel åtkomst till data på både desktop, mobil och surfplatta.
Läs mer
Reach out
Boka demo
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.